Friday, June 26, 2015

Actualització Secció en Català

Finalment, hem actualitzat la secció en català tot afegint-hi aquells articles i materials que hem anat publicant desde l´estiu de 2011 quan varem inaugurar el blog amb el post  Res és el que sembla. Realitat, ciutadania i propaganda sobre manipulació i mitjans de comunicació de masses. Posteriorment ens vam fixar a 25 anys ja. Joël Fieux assassinat per la contra a Nicaragua. Un entre d'altres,en el paper jugat per els membres de les brigades internacionals que es varen desplaçar a Nicaragua a recolzar la revolució sandinista. També vam compartir amb tots vosaltres un breu resum de l´anomenada Universitat Indignada que es va celebrar a Barcelona el septembre de 2011 a través del post Universitat Indignada 15M . Per una democràcia real del coneixement i la informació. 
Vam considerar com significatius els processos electorals a Guatemala Eleccions a Guatemala. El retorn dels botxins?  Octubre, 2011)  i Colòmbia Colòmbia: Eleccions, Drets Humans i acompanyament internacional Abril 2012) aixi com la situació atípica d´un territori com Somalilàndia independent de facto (Somalilàndia, sobirania sense reconeixement formal Març 2013) o l´amenaça als drets polítics i socials que suposen tractats comercials que s´estan negociant actualment, com el TTIP (Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió (TTIP) o quan els mercaders venen els pobles  Novembre 2014).També vàrem explorar la situació del militant inernacionalista Geroges Ibrahim Abdallah (Georges Ibrahim Abdallah 29 anys presoner de l´Estat francès Febrer 2015).Finalment, vàrem voler resaltar la solidaritat i compromís del jovent basc que va participar en el mur humà  per impedir la detenció de tres militants a Gasteiz (#ResistGasteiz Murs de solidaritat contra la repressió Maig 2015) així com la situació a Mèxic després de la desaparició de 43 estudiants a Ayotzinapa al Septembre de 2014 (Ayotzinapa o la dissolució de l'Estat mexicà Juny de 2015)
En la secció de videos vam pujar el muntatge "Que la Por canvïi de bàndol" del col.lectiu Terra Cremada sobre el cicle de movilitzacions i repressió a Barcelona entre 2011 i 2014. A Onada Expansiva Redux hi trobareu la versió doblada al català del documental "The Coca Cola case" sobre les vincualcions de l´empresa estadounidenca i grups paramilitars involucrats en guerra bruta anti-sindical. A la secció Reports-informes-Recursos varem incloure l´informe del Centre d’Estudis per la Pau J.M. Delàs sobre "Militarisme a Amèrica Llàtina de Pere Ortega i Juan Sebastián Gómez.Destacar que tota aquesta informació no hauria pogut ésser compartida sense la feina de mitjans com La Directa, Sentit Crític i Nationalia i col.lectius com L´Espai  Fabrica Seguim i seguirem.

No comments:

Post a Comment